Паска в паперових формах: тонкощі випікання та переваги

Перш за все, необхідно підготувати тісто для паски, використовуючи улюблений рецепт.
Розкладіть тісто для паски на дно паперових форм так, щоб воно зайняло близько третини їх об'єму. Далі, прикрийте форми рушником і помістіть у тепле місце для підходу тіста.
Коли тісто для пасок підійде і заповнить близько 2/3 об'єму паперової форми, його можна ставити випікатися.
Щоб паска рівномірно пропеклася і не розійшлася, перед випіканням рекомендується обприскувати її теплою водою і поставити в духовку при температурі 60 градусів на десять хвилин. Після цього ще раз обприскуйте тісто і встановлюйте необхідну температуру, не вищу за 180 градусів, щоб уникнути підгоряння паперових форм. Протягом випікання кілька разів обприскуйте тісто.
Якщо на дно духовки поставити посудину з водою, то можна одразу встановлювати необхідну температуру для випікання паски.
Чи необхідно змащувати паперові форми для пасок перед випіканням
Часто господині задаються питанням, чи потрібно змащувати паперові форми для пасок. Згідно з експертами, це не потрібно та це не єдиний плюс використання паперових форм. Немає потреби мастити форми жиром, оскільки випічка не прилипає до якісного пергаменту.
Паперові форми мають декілька переваг для випікання пасок
Паперові форми для випікання пасок зроблені з природних рослинних матеріалів, тому є екологічно безпечними.
Користування паперовими формами для випікання пасок дозволяє економити час, оскільки їх не потрібно змащувати перед випіканням. Порахуйте, скільки хвилин ви витрачаєте на те, щоб змастити кожну залізну форму жиром. Деякі господині ще й викладають форми пергаментом перед випічкою паски.
Використання паперових форм для випікання пасок дає змогу економити час та зусилля, оскільки не потрібно змащувати форми жиром і витрачати час на миття та віддертя присохлої випічки зі стінок форм.
Випікання пасок у паперових формах відбувається швидше.
Готові паски в паперових формах можна безпечно ставити на стіл, серветки або скатертини, оскільки папір не пропускає жир і не промокає.
Властивості пергаментових форм забезпечують тривале збереження пасок свіжими.
Як виймати готові паски з паперових форм
Після повного охолодження пасок їх можна легко вийняти з паперових форм. Але є господині, які не знімають папір з форм, оскільки вони вже стали частиною декору паски. За необхідності, папір можна видалити перед подачею до столу або після розрізання.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment